EFI iroda

 
Hely: 8481, Szabadság tér 4., Somlóvásárhely
Telefonszám: 06 88 220 166
E-mail címe: editgaal@freemail.hu
EFI honlapcíme:  
Az EFI iroda nyitva tartása: Hétfő: -
Kedd: 8.30- 17.00
Szerda: 8.30 -19.00
Csütörtök: 8.30- 17.00
Péntek: 8.30 - 15.00
Szombat: 8.00- 14.00
Vasárnap: -Somló-környéki Többcélú Kistérségi Társulás

Egészségfejlesztési Iroda

Somlóvásárhely, Szabadság tér 4.

Tel.: 88/220-166

 

" EGÉSZSÉGRE NEVELŐ ÉS SZEMLÉLETFORMÁLÓ ÉLETMÓDPROGRAMOK

A LEGHÁTRÁNYOSABB HELYZETŰ KISTÉRSÉGBEN. "

 

A Somló-környéki Többcélú Kistérségi Társulás a TÁMOP- 6.1.2/LHH/11/B számú pályázat keretében nyert vissza nem térítendő támogatást egészségfejlesztési és egészségnevelési tevékenységek végzésére a Kistérség településein.

A projekt fő célkitűzése az egészségkommunikáció kialakítása a lakosság körében, az emberek egészségmegőrzésének előmozdítása, az ún. anyagcsere-megbetegedések (szív-és érrendszeri, cukorbetegség, elhízás stb.) korai felismerése, illetve a krónikus betegségben szenvedőknél a legjobb állapot elérése és a további egészség- károsodás megakadályozása.

A pályázat központi eleme az Egészségfejlesztési Iroda létrehozása, amely intézményi hátteret biztosít a programok megvalósításához.

Az Iroda főbb feladatai az egészségi állapot mérésére irányuló szűrések, tanácsadások biztosítása, az egészségfejlesztési klubok szervezése és a települési életmódprogramok lebonyolítása.

Az állapotfelmérés hagyományos (testsúly-, testmagasság-, haskörfogatmérés) és műszeres (EKG, kar-boka index számítás) módszereket alkalmaz. Az eredmény dönti el a kliens továbbirányítását vagy életmódprogramokba történő bevonását.

Az ingyenes és beutaló nélküli rendszeres és szakszerű táplálkozási (dietetikai), testmozgás, pszichológiai és addiktológiai tanácsadások időpont egyeztetés után igény szerint a lakosság rendelkezésére állnak.

Kötelező elemként szerepel a betegklubok szervezése. A Szív-és érrendszeri, a Cukorbeteg és az Életvezetési Klub a Kistérség 8 településén folyamatosan működik.

Somlóvásárhelyen havonta két alkalommal az Életvezetési és a Cukorbeteg Klub foglalkozásait látogathatják az érdeklődők.

A testmozgás, mint az egészséges életmód szerves része, heti rendszerességgel fittness edzés és gyógytorna keretében valósul meg.

Az interaktív programok, a foglalkozások, a közös beszélgetések és az ételkóstolók segítségével a lakosság könnyen elsajátíthatja a helyes életvitel fő irányvonalait az egészség védelmének érdekében.

 

A szűrésekhez és a tanácsadásokhoz időpont egyeztetés szükséges, amit keddtől péntekig 9-16 óráig a 88/220-166-os telefonszámon lehet kérni.

 

Az Iroda e-mail címe: efi.somlovasarhely@gmail.com.

 

A projekt szakmai vezetője:

Dr. Sayour Amer, belgyógyász-kardiológus

 

Az Iroda munkatársai:

dr. Gaál Edit, irodavezető

Kupovits Renáta, védőnő

Ernhéfer Ferencné, diplomás ápoló

Kaposi Katalin Krisztina, adminisztrátor